Buurtpreventie leden van De Grient samen met huismeester Jan Braspenning van Alwel bij de toekomstige plek waar de AED wordt geplaatst.

ETTEN-LEUR – Het buurtpreventieteam van wijk De Grient in Etten-Leur is een geldinzamelingsactie gestart om een hartreanimatie-apparaat (AED) in de wijk te krijgen. Dat is nodig om ook in deze wijk iedereen de kans te geven om bij een hartstilstand binnen 6 minuten hulp te krijgen. Zij doet dit samen met de stichting Hartveilig Etten-Leur.

Snelle inzet van een AED-apparaat verdubbelt de overlevingskans bij een hartstilstand. Dit kan iedereen, jong en oud, overkomen. “Om Etten-Leur en onze woonomgeving voor minstens acht jaar hartveilig te maken, is in onze wijk De Grient nog een AED nodig. Dan is ook in onze wijk binnen zes minuten een apparaat beschikbaar”, licht Peter Rijvers, coördinator buurtpreventie, toe.

Kosten

Rijvers is al erg blij met de grote bijdrage van de gemeente Etten-Leur en hopelijk druppelen ook de donaties van inwoners uit de wijk binnen. “We hebben nog € 2.050,- nodig. Dat is veel geld, dus we hopen ook op een bedrijfssponsor, net zoals bij de andere AED-apparaten in Etten-Leur. Maar als elke buurtbewoner een bijdrage levert, vallen de kosten van € 3,50 per adres erg mee voor een levensreddend apparaat.”

Centraal

De coördinator weet ook al waar de AED komt te hangen als het lukt om de gelden bijeen te brengen. ‘Centraal in de wijk aan de Wildbaan. Woonstichting Alwel werkt hieraan graag mee. Een bedrijfssponsor krijgt hierbij natuurlijk een grote naamsvermelding en het bedrijfslogo.”

De initiatiefnemers roepen alle inwoners van De Grient en bedrijfssponsoren op om een donatie te doen via https://www.geef.nl/nl/actie/buurt-aed-de-grient/donateurs

Door webmaster

Schrijf nu in voor de reanimatie cursus voor slechts € 10,-- Klik op de button "reanimatiecursus" voor meer informatie