ETTEN-LEUR – Het initiatief van buurtpreventieteam De Grient in Etten-Leur voor de komst van een Automatische Externe Defibrillator (AED) in de wijk is succesvol afgerond. Door middel van crowdfunding is het streefbedrag van €2050,- gehaald om ook de Grient van een AED te voorzien.

Een AED wordt gebruikt bij reanimatie van personen. Binnen 6 minuten reanimeren vergroot de kansen op levensbehoud aanzienlijk voor het slachtoffer. Voor het aanschaffen, onderhouden, verzekeren van een AED voor de duur van 8 jaar is een behoorlijk bedrag nodig. De gemeente Etten-Leur stelt de helft van het bedrag beschikbaar. De rest dient door anderen te worden bijeengebracht.

Via Geef.nl vond de crowdfunding plaats. Deze week werden nog twee grote sponsorbedragen bijgeschreven. Het grootste deel van het doelbedrag is bijeengebracht door giften van bewoners van de wijk. De grotere giften kwamen van Wijkvereniging Grient/Sanderbanken en aannemingsbedrijf Lindeloof.

Halverwege de Wildbaan, centraal in de wijk, krijgt de AED zijn plaats aan de flat naast het park. Flat-eigenaar Alwel maakt de plaatsing van de AED mogelijk. HartVeilig Etten-Leur zorgt ervoor dat na gebruik van de AED deze weer gebruiksklaar wordt teruggeplaatst.

Door webmaster

Schrijf nu in voor de reanimatie cursus voor slechts € 10,-- Klik op de button "reanimatiecursus" voor meer informatie