FAQ Co-Creatie

Wij doen ons uiterste best om zoveel mogelijk veel gestelde vragen via de FAQ te beantwoorden, echter kan het voorkomen dat uw vraag/antwoord hier niet tussen staat. In dat geval kunt u ons per e-mail uw vraag stellen; info@hartveiligettenleur.nl

Een Automatische Externe Defibrillator kan worden gebruikt bij mensen die een hartprobleem hebben. Naast reanimatie geeft de AED een verhoogde kans op overleven. (www.hartstichting.nl) De AED dient dan binnen 6 minuten te kunnen worden gebruikt, vandaar de kreet: 6 minuten AED zones.

Een AED pakket bestaat uit een ZOLL AED3 semi automaat, een verwarmde buitenkast, een instructie bord, montage en voor 8 jaar diefstalverzekering, onderhoud en periodieke vervanging van onderdelen. Dus je hebt 8 jaar de beschikking over een werkende AED.

Dit betekent dat jezelf ook verantwoordelijk bent voor een deel van de investering.
Wij zorgen voor minimaal 50% en jullie zorgen voor de andere 50%

Er moet een locatie gevonden worden, waar stroom aanwezig is en die 24 uur 7 dagen per week bereikbaar is. De stichting heeft een kaart beschikbaar die Etten-Leur opdeelt in 6 minuten zones. Spreiding is natuurlijk noodzakelijk.

Een pakket kost eenmalig €3850,-  voor 8 jaar dus. De stichting probeert 50% gesponsord te krijgen. Zo heeft RABOBANK West Brabant Noord al budget toegezegd en ook Gemeente Etten-Leur heeft budget toegekend. U moet dus zelf voor €1925,- zorgen middels sponsors of crowdfunding. (zolang de voorraad strekt)

Dat klopt, bij overheid en bedrijven. Gemeente Etten-Leur is bereid de AED’s, die eigendom zijn van de gemeente, naar buiten te halen. De AED’s die eigendom zijn van bedrijven willen wij ook graag naar buiten halen. Maar dat beslist het bedrijf zelf.
Daarnaast zijn nog 30 tot 40 AED’s nodig om heel Etten-Leur in te kleuren als 6 minuten AED zone.

U kunt bij bedrijven in uw omgeving vragen of zij willen sponsoren. De naam van de sponsor(s) kunnen slechts vermeld worden op het instructiebord als er een geheel pakket gesponsord wordt.

Nee het is een leaseconstructie. De AED moet vaak op een pand gemonteerd worden. Doordat de kast aan het pand zit hoort hij bij het huis/pand. Als het pand wordt verkocht zou ook de AED van eigenaar wisselen of mogelijk zelfs “meeverhuizen”. Daarom kiezen we voor een leaseconstructie, dan blijft de stichting eigenaar en kan de AED niet vervreemden. Tenzij iemand natuurlijk het hele pakket koopt.

Nee helaas niet. Een bedrijf kan de kosten van een AED en/of AED pakket opvoeren als bedrijfskosten. Wij besteden ons beperkte budget liever voor particulieren en locaties juist waar geen bedrijven zijn.

Wij verzoeken alle bedrijven in Etten-Leur dus om bij ons een buitenkast te bestellen en hun AED 24/7 beschikbaar te maken. Ook na sluitingstijd komen hartproblemen voor. Het is erg vervelend als er wel een AED in de omgeving van het slachtoffer is maar niet bereikbaar.

Op verzoek kunnen wij jullie helpen om een crowdfunding project te starten. Crowdfunding betekent dat je mensen uit je straat of wijk vraagt allemaal een kleiner bedrag te geven zodat het benodigde bedrag binnen komt.

Alle crowdfund projecten verlopen via het platform van voorjebuurt.nl. Men kan hier naar eigen inzicht een bedrag doneren. Alle donaties staan veilig op een derdengeldenrekening, wordt een crowdfunding niet gehaald dan worden alle donaties binnen 5 werkdagen teruggestort naar de donateurs. Een AED aanschaffen via het crowdfund platform kost €100,- dit zijn kosten voor het platform en promotiemateriaal zoals flyers.

Load More