Handhaving voertuig gemeente Etten-Leur uitgerust met AED

Jack Konings overhandigd de AED aan de BOA’s van de Gemeente Etten-Leur.

Begin dit jaar is Stichting Hartveilig Etten-Leur pro-actief begonnen met het naar buiten brengen van bestaande AED’s en het creëren van nieuwe AED’s welke 24/7 openbaar toegankelijk zijn. In de tussentijd heeft de stichting al tientallen AED’s buiten weten te plaatsen en hebben de eerste AED’s hun nut al bewezen tijdens een aantal inzetten. Vicevoorzitter Dylan Raats van de Stichting Hartveilig Etten-Leur zegt: “De reacties, belangstelling en betrokkenheid vanuit inwoners, sponsoren en gemeente zijn ontzettend overweldigend. Hartveiligheid is een onderwerp wat nog steeds sterk leeft.”

Uiteraard verleent ook de Gemeente Etten-Leur zoveel mogelijk haar medewerking om samen met de stichting tot een dekkend 24/7 netwerk van AED’s te komen. Onderdeel van die medewerking is onder andere het beheer van de gemeentelijke AED’s welke reeds aan de stichting was overgedragen, hierdoor kan de stichting deze buiten plaatsen op diverse locaties zoals (wijk)verenigingen, sportclubs en brede scholen. Daarnaast heeft de Gemeente Etten-Leur ook haar eigen AED van het stadskantoor buiten geplaatst.

In navolging daarvan is nu ook het voertuig van handhaving uitgerust met een AED van de stichting. Afgelopen vrijdag heeft AED Beheerder Jack Konings namens Stichting Hartveilig Etten-Leur de AED overhandigd aan de BOA’s. Jack Konings: “De BOA’s rijden veel rond in de gemeente en hebben naast het handhaven ook een hulpverlenende taak, met de AED op een vaste plek in het voertuig kunnen ook zij mogelijk het verschil maken.”

De stichting heeft momenteel nog diverse AED locaties in realisatie, houdt de website met het overzicht van de AED’s in de gaten voor de ontwikkelingen. Burgerhulpverleners die aangemeld zijn via HartslagNu kunnen ook via de app en website van HartslagNu raadplegen voor een overzicht van de AED’s