Run-Bike-Walk Etten-Leur haalt 3.800 euro voor hartveilig Etten-Leur op

ETTEN-LEUR – De tweede editie van de Run-Bike Walk Etten-Leur die zondag is gehouden heeft een bedrag opgeleverd van 3.800 euro. Vorig jaar werd de eerste editie in de avonduren georganiseerd, dit jaar was gekozen voor een dagprogramma.

De Run-Bike-Walk Etten-Leur is een ren, fiets- en wandelevenement voor het goede doel. De organisatie was in handen van de Lionsclub, ARV Achilles, Roadrunners Etten-Leur en dit jaar voor het eerst ook wandelvereniging De Losse Feeter.

Doel

De opbrengst van de tweede Run-Bike-Walk Etten-Leur was bestemd voor de stichting Hartveilig Etten-Leur, die als doel heeft het inrichten en onderhouden van een zes minuten Automatische Externe Defibrillator (AED) zone binnen Etten-Leur. Om hieraan te kunnen voldoen zijn in de gemeente tachtig tot honderd van die AED’s nodig.

Attractief

De Lionsclub en haar partners hadden een attractief programma samengesteld, waaraan de hele familie, individuen, bedrijven en basisscholen aan deel konden nemen. Er waren diverse wandelroutes van 10, 15 en 20 kilometer door de mooie omgeving van Etten-Leur; er waren eveneens Run-Bike-Run routes van 23, 42 en 65 kilometer; er was een sponsorloop voor de jeugd en er was een Run-Bike-Run voor verschillende teams. Door het betalen van inschrijfgelden probeerde de organisatie het bedrag voor een of meerder AED’s bijeen te brengen. Voor alle activiteiten waren verschillende starttijden opgesteld, met de bedoeling dat alle deelnemers gelijktijdig rond 16.00 uur zouden finishen ter hoogte van Het Witte Paard.
Verwachtingen
De organisatie van de Run-Bike-Walk Etten-Leur kan terugzien op een perfecte organisatie, die dankzij de medewerking van een groot aantal partijen (zoals de gemeente Etten-Leur, de ANWB en Veilig Verkeer Nederland), diverse dweilorkesten en een scala aan sponsoren uit kan groeien naar een prachtig evenement. Ondanks het prachtige lentezonnetje en de aangename temperatuur bleef zondag de belangstelling om deel te nemen wat achter bij de verwachtingen die de organisatie had. In totaal waren er 131 deelnemers, waarvan er dertig de Run-Bike-Run deden. Verder waren er acht fietsende deelnemers en 93 wandelaars. De geplande massale finale om 16.00 uur ging helaas niet door omdat een groot aantal wandeldeelnemers al naar huis was.

Megaprestatie

De laatste deelnemer die binnenkwam leverde een megaprestatie: Bennie Poppe was ’s morgens om 10.30 uur vertrokken om in totaal 65 kilometer te lopen. Hij werd op de fiets begeleid door zijn vader. Als beloning voor zijn megaprestatie mocht hij de cheque van 3.800 euro overhandigen aan Erik Tak, voorzitter van de Stichting Hartveilig Etten-Leur. BIJDRAGE EN FOTO’S FRANS VAN DER BOM