Tweede AED 24/7 beschikbaar op Vosdonk

Dylan Raats Vicevoorzitter Stichting Hartveilig Etten-Leur & Jolanda Wijnicx Thetford B.V.

Tweede 24/7 bereikbare AED op Vosdonk beschikbaar gesteld door Thetford B.V.

Enkele maanden geleden is Stichting Hartveilig Etten-Leur begonnen met het realiseren en naar buiten halen van AED's welke daardoor 24/7 openbaar toegankelijk zijn voor de omgeving. Onlangs werd stichting Hartveilig Etten-Leur benaderd door het Etten-Leurse bedrijf Thetford. Thetford, marktleider in mobiele sanitaire systemen, koelkasten, kookapparatuur en toiletadditieven wou vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid graag meewerken en stelde zodanig één van haar eigen AED's beschikbaar.

Met de ingebruikname van de AED van Thetford telt Etten-Leur momenteel al zestien AED's welke nu 24/7 openbaar toegankelijk zijn. Vicevoorzitter Dylan Raats van de Stichting Hartveilig Etten-Leur zegt: "Met de hulp van andere bedrijven, particulieren, instellingen en een aantal al lopende projecten hopen we als stichting tegen het einde van dit jaar te minste 40 AED's in ons 24/7 bereikbare netwerk te hebben." De tijdige inzet van een AED bij een reanimatie verhoogt de kans op overleven aanzienlijk. Raats: "Wij zijn Thetford dankbaar voor haar medewerking en hopen dat nog meer bedrijven dit voorbeeld gaan volgen"

Meer informatie over de verschillende mogelijkheden is te vinden op de website van de stichting www.hartveiligettenleur.nl of per mail: info@hartveiligettenleur.nl