Van Bergenplein op de Leur als eerste winkelgebied hartveilig

vlnr Dylan Raats & Eric Tak van Stichting Hartveilig Etten-Leur, Monique Storms & Renate Manders namens ondernemersvereniging DOEN

Ondernemersvereniging DOEN heeft haar verantwoordelijkheid genomen en heeft uit maatschappelijke verantwoordelijkheid een AED pakket afgenomen van Stichting Hartveilig Etten-Leur.

De AED is net voor aanvang van de Leurse Kermis geplaatst bij de ingang van het trouwkerkje. Daarmee kunnen bewoners en het winkelend publiek rondom het Van Bergenplein geholpen worden bij een hartfalen. Het gebruik van een AED binnen 6 minuten bij een hartfalen vergroot de overlevingskans enorm. “De Ondernemersvereniging DOEN is gestart op de Leur en de meeste leden zijn hier nog steeds gevestigd. Daarom voelen ze het als hun verantwoordelijkheid hun klantenbestand te ondersteunen.” zegt Renate Manders van de vereniging DOEN.

Stichting Hartveilig Etten-Leur is erg blij met de ondersteuning vanuit DOEN. Daarmee wordt weer een stap gezet in het plan om van heel Etten-Leur een 6 minuten AED gemeente te maken. De stichting verwacht dit jaar maar liefst 50 AED’s 24/7 beschikbaar te hebben. Dat is 50% van het einddoel. “ De stichting roept andere ondernemers op het voorbeeld van DOEN te volgen,” aldus Eric Tak voorzitter van de stichting.